Boktips

Att läsa böcker

2008-10-04 15:34 #0 av: [SvenA]

Att läsa är en bra avkoppling och et bra sätt att komma bort utan att resa

Att läsa böcker har alltid intresserat mig och det är ett bra sätt att fly från vardagen utan att skälv behöva resa bort

Så ni som delar detta intresse kan väl berätta vad ni läser och berätta vad ni tycker om de böcker ni läser

Berätta även om det är ljudböcker ni läser för det är viktigt att veta om det är svartskrift eller ljudbok för en del av oss kan ju bara läsa ljudböcker

Berätta även vilken som har läst in boken om det är enljudbok

För det finns både bra och dåliga inläsare och en dålig inläsare kan förstöra en annars bra bok

Anmäl
2008-10-04 23:15 #1 av: Babzan

Jag hör till de som lyssnar på böcker och då helst i cd-format. Det är ju som regel skådespelare som läst in dessa och det gör ju att det oftast blir bra. Det händer även att jag lånar Daisytalböcker men här händer det oftare att jag slutar för att jag inte klarar av den som läst in den. Ja, ibland är det så förskräckligt illa så. Jag har funderat på vilka krav som ställs på inläsare av dessa böcker men misstänker att det har med ekonomi att göra.

Jag är väldigt glad att ljudböckerna finns. När jag var yngre läste jag väldigt mycket böcker men så blev jag sjuk och fick svårigheter som gjorde att jag fick svårt att läsa i bok så detta gjorde att jag slutade läsa. Men så kom ljudboken. Nu väntar jag bara på nya böcker.

Jag lyssnade på en bok för ett tag sedan som jag kan rekomendera, en historisk roman, den var gripande, och som det står på baksidan "En oförglömlig skildring av det medeltida Barcelona" 1300-tal. Författare är Ildefonso Falcones och uppläsare Johan Rabeus. 19 cd så den räcker ett tag, finns också i mp3.

Anmäl
2008-10-04 23:21 #2 av: Babzan

Nu missade jag vilken bok det var, Katedralen vid havet, heter den!

Anmäl
2008-10-05 01:31 #3 av: Tatsja

Mina bästa böcker är Fantasy, sen deckare. Men är väldigt allätare även i läsning.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-05 10:54 #4 av: [SvenA]

Daisytalböcker ska läsas in i neutral ton sägs det i avtalet och därför blir ofta väldigt tråkiga tyvärr

Så vanliga ljudböcker är klart mycket bättre att lyssna på

så även jag föredrar de vanliga ljudböcker och jag läser gärna deckare eller historiska skildringar om Sverige en bra serie är Mina Drömmars stad av Fogelström som behandlar livet i Stockholm från slutet av 1800-1950 talet

Anmäl
2008-10-05 13:14 #5 av: Babzan

#4 Neutral ton gäller nog inte alltid även om det sägs så. Kommer ihåg en bok med en kvinnlig inläsare med en så skrikig röst. Den var inte avkopplande att läsa. Lyssnade inte färdigt på den. Å andra sidan finns det ju fler böcker att välja på bland Daisytalböckerna och det finns ju bra inläsare även där.

Fogelströms Stockholmsskildringar läste jag förr och har passat på att lyssna på dom nu igen och även Vilhem Mobergs böcker om ut- och invandrarna.

Det som är bra med ljudböckerna är att man kan lyssna på sådant man normalt inte skulle läsa. Böcker man kan tycka är lite tunga eller svåra att ta sig igenom. Att lyssna är lättare.

Och det går bra att somna till dom!

Anmäl
2008-10-05 14:22 #6 av: [SvenA]

Man somnar allt för lätt till dessa så det är tur att man kan starta om spelaren

Det räcker betydligt länger på det sättet

Anmäl
2008-10-05 17:45 #7 av: Babzan

Ja, det har du alldeles rätt i.  Skrattande

Anmäl
2008-10-06 01:24 #8 av: Tatsja

Någon mer än jag som inte kan lyssna på Sagan om ringen? Aldrig varit med om en så tråkig uppläsare. Nä, jag tog pappersboken istället. Tacka vet jag Krister Henriksson.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-06 08:21 #9 av: [SvenA]

Fast den ska finnas som ljudbok med Krister Henriksson det talades om det på rehab förra veckan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.