Tillgänglighet

Marschen för tillgänglighet 2009 lördag 13 juni

2008-12-19 22:17 #0 av: [SvenA]

Marschen 2009 sker för 7:e året i rad för att otillgänglihet ska klassas som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Otillgänglighet blir inte diskrimineringsgrund i den nya diskrimineringslag som börjar gälla efter årsskiftet. Därför kommer vi att marschera ännu ett år i demonstrationen Marschen för tillgänglighet lördagen 13 juni 2009

2008 marscherade vi på 18 orter: Askersund, Borlänge, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Jönköping, Karlskoga, Kumla, Ljusdal, Malmö, Norrköping, Sandviken, Stockholm, Uddevalla, Vänersborg, Växjö, Örkelljunga och Östersund.

Redan nu planeras marscher på en mängd orter för 2009. Vi uppmanar alla som vill arrangera en marsch på sin ort att höra av sig till oss. Från arbetsgruppen bakom marschen i Stockholm kan du/ni erhålla stöd och tips på hur man går tillväga. Kan vi så kan ni!

För att arrangera en marsch krävs endast två saker:

1. Marschen ska genomföras lördagen 13 juni

2. Syftet ska tydligt framgå: Sverige ska införa en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Vi marscherar givetvis för tillgänglighet, men det uttalade syftet är att otillgänglighet ska klassas som diskriminering i juridisk mening.

Marschen i Stockholm vill vi väldigt gärna utöka med kringarrangemang; exempelvis seminarier, musik, debatter. Om du/ni har ett arrangemang som passar, tveka inte att kontakta oss!

Med detta tackar Marschen för tillgänglighet för det gångna året, allt stöd vi fått och önskar en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer:

Marschen för tillgänglighet

http://www.marschen.se

Kontakt:

info@marschen.se

Marschen för tillgänglighet har som enda syfte att otillgänglighet ska klassas som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Fler än 130 organisationer och företag stödjer oss och vårt syfte. Organisationerna som ställt sig bakom innefattar bland annat samtliga stora handikapporganisationer, inklusive ungdomsorganisationer: Handikappförbundens Samarbetsorgan (HSO), De Handikappades Riksförbund (DHR), Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR), Synskadades Riksförbund (SRF), Hörselskadades Riksförbund (HRF), Riksföreningen för Trafik och Polioskadade (RTP), Reumatikerförbundet, Svenska Diabetesförbundet, Astma och allergiförbundet, För utvecklingsstörda barn, unga och vuxna (FUB), Svenska Handikapporganisationers Internationella Biståndsförening (SHIA), Svenska Handikappidrottsförbundet (SHIF), etc.; politiska organisationer: Miljöpartiet de gröna, Vänsterpartiet, Grön Ungdom, Liberala Ungdomsförbundet (LUF), SSU Stockholm, etc.; organisationer som tidigare inte knutits till kampen för rättigheter för personer med funktionsnedsättning: Sveriges förenade studentkårer (SFS), Pensionärernas riksorganisation (PRO), Uppsala Studentkår, Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, etc. (En fullständig förteckning över stödjande finns på http://www.marschen.se/stodjande )

--------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________

Massanmalningar mailing list

Massanmalningar@marschen.se

http://marschen.se/mailman/listinfo/massanmalningar_marschen.se

Anmäl
2008-12-20 09:35 #1 av: [SvenA]

Boka redan nu denna viktiga dag så att du kan vara med

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.