Tillgänglighet

Marschen för tillgänglighet

2009-04-18 09:13 #0 av: [SvenA]

Lördagen den 13 Jui går årets marsch på 23 orter se gärna till att det blir flera orter

Lördagen 13 juni 2009 marscherar vi igen - och slår rekord med minst 23 orter!

Otillgänglighet blev inte diskrimineringsgrund i den nya diskrimineringslag som började gälla efter årsskiftet i Sverige. (I Norge är otillgänglighet däremot diskriminering numera.) Därför kommer vi att marschera ännu ett år i demonstrationen Marschen för tillgänglighet lördagen 13 juni 2009.

Dessa marschorter är hittills bekräftade: Askersund, Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Kumla, Malmö, Norrköping, Sandviken, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Umeå, Vänersborg, Växjö, Åtvidaberg, Örebro, Örkelljunga och Östersund. Vi hoppas att fler orter ska tillkomma.

Vi hoppas att du vill delta på någon av orterna med vänner och familj för att kräva en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

För mer information om samlingsplatser, tider, program, etc se:

http://www.marschen.se/2009

Sprid ordet! Posta detta utskick eller delar av det på din blogg, i forum, på din arbetsplats, etc. Ladda hem affischer för utskrift här:

http://www.marschen.se/affischer

Anmäl
2009-04-18 09:41 #1 av: [SvenA]

Det är skamligt att vi 2009 ska behöva demonstrera för att vi ska kunna delta i samhället på lika villkor som andra på grund av otillgänglighet det borde ha varit löst för många år sedan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.