Allnänt/Övrigt

Handikapprörelsen den tysta rörelsen

2010-08-21 13:47 #0 av: [SvenA]

Handikapprörelsens motto verkar vara att man ska arbeta i det fördolda och inte synas eller höras ute i samhället.

Handikapprörelsen borde vara den verkligt radikala rörelsen som står på barikaderna och tar upp stridem gentemot myndigheternas alla kraftiga medskärningar som drabbar deras medlemmar extra hårt, eftersom det påverkar medlemmarnas hela sociala liv .

Det är över 300 personer som har blivit av med sina personliga assistenter, och hur många andra medlemmar som inte får den hjälp och stöd som dom behöver få för att kunna leva ett värdigt liv vet man inte? Men det är minst det dubbla skulle jag tro?. Och ändå hör man inget från handikapprörelsens sida.

Man ser inte handikapprörelsen vara ute och demonstrera för sina medlemmars rättigheter och verkligen stå upp för att alla dessa nedskärningarna inte ska genomföras.

Det som är viktigt för handikapprörelsen är att alla redan existerande medlemmarna har det verkligt mysigt och trevligt över en kopp kaffe och slipper bekymra sig över vad som händer deras medmäniskor. Någon mera klubb för imbördes beundran än handikapprörelsen är svår att finna.

Handikapprörelsen måste förämdras snabbt om man ska kunna överleva som den organisation som ska företräda dom funktionshindrade i samhället .

Man måste slutta upp med att sitta i knät på våra myndigheter och makthavare, om man ska kunna vara trovärdiga sim verkliga uppgift. Nämligen att se till sina medlemmars bästa och inte till vad som är politiskt rätt för stunden .

Handikapprörelsen ska vara den organisation som myndigheterna darrar inför när dom tar ett beslut som innebär försämrimgar för dom funktionshindrade och inget annat. För då har vi missat målet med handikapprörelsens mål nämligen ETT SAMHÄLLE FÖR ALLA även för fuktionshindrade.

 

 

Anmäl
2010-08-21 13:55 #1 av: [Beavis]

Så sant som det är skrivet. De borde stå på barrikaderna och ordna protester, De enda få prostester man ser är de som organiserats av små klickar av missnöjda som samlat sina kompiar. Rörelserna har mycket större kontaktnät och skulle kunna åstadkomma något stort.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-21 14:37 #2 av: [SvenA]

Dom som bestämmer inom förbunden har allt som dom behöver och ser inte till den lilla medlemmen och dennes stora problem

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.