Annons:
Etiketttillgänglighet
Läst 4896 ggr
[SvenA]
11/20/10, 2:18 PM

Gnälliga är vi det?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vi som driver handikappolitiska frågor betraktas som gnälliga. fast är vi gnälliga egentligen?

När vi för fram hur det faktiskt ser ut i samhället för oss med större funktionshinder så som rullstolsburna och grava synskador. så tycker väldigt många att vi bara ställer en massa onödiga krav på samhället man tycker att vi ska vara nöjda och vara tacksamma för den hjälp som vi faktiskt får .

Men vad dom inte tänker på är att vi faktiskt har det väldigt mycket sämre i samhället än vad den övriga befolkningen har det. vi är betydligt mera isolerade än den övriga befolkningen på grund av att vi blir sittande i våra bostäder. på grund av att samhället inte tar hänsyn till att vi finns genom att än i dag bygga in en massa fysiska hinder som hindrar att vi kan ta oss fram självständigt.

Vi är också dom som blir sist på listan när det gäller att kunna få ett riktigt lönearbete på grund av en massa fördomar om att vi inte kan arbeta som andra. vi både kan och vill arbeta precis som alla andra bara man anpassar våra arbetsplatser efter våryra behov.

Faktum är att vi ligger ljusår från den så kallade friska befolkningens möjligheter att kunna få vara fullt delaktiga i samhället på samtliga plan.

Och man kan fundera över varför det behövs en särskild FN konvention för oss med funktionshinder för om vi får tillgång till samhället i den omfattning som den så kallade friska befolkningen har. så skulle vi kunna vara fullt delaktiga i samhället utifrån våra egna förutsättningar.

Men så länge vi från samhällets sida bara blir betraktande som enbart "en tärande del av befolkningen" så kommer vi vara tvungna att behöva slåss för våra mänskliga rättigheter. Och fortsättningsvis så kommer vi även betraktas som en gnällig del som man helst inte vill ha med att göra.

Det vore mera humant och samhällsekonomiskt lönsamt att se till att samhället verkligen blir fullt tillgängligt på alla områden. Det gynnar inte bara oss med funktionshinder det gynnar hela befolkningen

Om ni inte vill höra vårt så kallade gnäll? Så kan ni omedelbart börja hjälpa os att se till att vi får ett samhälle för alla där även vi med funktionshinder kan vara fullt delaktiga på alla sätt.

Om vi alla hjälps åt så kommer det inte att behöva ta så lång tid att få det perfekta samhället för oss alla.

Annons:
EvaG
11/24/10, 7:57 AM
#1

Ärligt talat: Ni är gnälliga.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

EvaG
11/24/10, 7:58 AM
#2

Tyvärr måste ni säga ifrån för att inte hamna på "soptippen". Så borde det inte vara. Alla är vi lika mycket värda och alla har vi samma rätt. Så jag förstår "gnälligheten".

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

[SvenA]
11/24/10, 9:16 AM
#3

Att säga ifrån och tala om dom brister som finns kallar jag inte gnällighet det är bara rena fakta att så fungerar samhälle för oss

[Beavis]
11/24/10, 5:11 PM
#4

Med gnällighet menas väll egentligen att man går och klagar på hur saker är till alla runt omkring, Men inte till de det berör.

Att man inte kämpar som du gör utan bara skriver på forum och annat. Man måste göra sin röst hörd för de som bestämmer.

Om man bara gnäller och inte agerar blir man snart kallad gnällspik.

Leffe
11/24/10, 8:46 PM
#5

Gnällspikar är vi allihopa, gnällspikar är vi allihopaSkrattande Du med och jag med. Med tanke på den kommande julen och jullåtar

[SvenA]
11/24/10, 10:45 PM
#6

Visst är vi gnällspikar men vi har tvingats in i detta av samhällets totala brist på domkrav som vi framför för att vi fullt ut ska kunna vara fullt delaktiga i samhället på alla plan

Jag betraktas gärna som en gnällspik bara samhället förändras till det bättre för oss med stora funktionshinder och som är beroende av att kunna få praktisk hjälp av andra personer för att kunna fungera

Annons:
Leffe
11/24/10, 10:50 PM
#7

Allvarligt talat: Allt detta ska vara självklart. Man ska inte ens behöva påtala det

[SvenA]
11/24/10, 10:52 PM
#8

Igentligen inte men det lär vi alldrig få uppleva

Leffe
11/24/10, 10:53 PM
Upp till toppen
Annons: