Bemötanden

Sveriges politiska fångar

2010-10-24 16:45 #0 av: [SvenA]

Hur många funktionshindrade som är fängslade i sina bostäder vet ingen?

Vi förfasar oss över att det runt om i världen finns politiska fångar och att man inte följer dom mänskliga rättigheterna i olika länder.

Men vad vi inte tänker på är att vi i Sverige fängslar flera tusen människor varje år helt utan rättegångar. Detta gör vi enbart av politiska skäl. Så vi ska nog vara väldigt tysta i vår kritik av omvärlden, så länge vi inte själva lever upp till dom mänskliga rättigheterna i vårt eget land.

Sverige bryter både gladligen och dagligen mot dom mänskliga rättigheterna och det finns faktiskt företrädare på olika politiska nivåer som påstår att vi inte omfattas av dessa rättigheter, Och särskilt tydligt märks detta i våra kommuner.

Vi har även lagar i Sverige som ska se till att vi får de rättigheter som lagarna föreskriver. Men dessa lagar vantolkas och vrids och vänds på, så att de inte alls överensstämmer med vad som verkligen står i lagtexten. Man går tillbaka och tittar på vad som sades i förarbeten och lägger in en massa olika tolkningar i lagen när man ska avgöra vad som gäller. Man följer alltså inte vad som verkligen står i den slutliga lagtexten. Som är det som ska gälla och inget annat. För om man inte ska följa vad som faktiskt står i lagtexten så fyller dom ingen som helst funktion i samhället. Och den enskilde medborgaren vet inte vad som verkligen gäller.

De tusentals politiska fångarna i Sverige är framförallt de funktionshindrade som inte får den hjälp och stöd som både lagar och konventioner föreskriver. Man sätter folk i husarest helt av politiska skäl.

Det är inte bara inhumant mot de drabbade. Det är även ett stort slöseri med samhällets resurser som kunde annvändas på ett betydligt bättre sätt.

 

Anmäl
2010-10-25 22:41 #1 av: [SvenA]

Hur många är det inte som sitter i sina bostäder och int kan ta sig ut på egen hand bara för att komunerna inte vill leva upp till FN konventionen om dom mänskliga rätttigheterna för personer med funktionshinder

Hur många är det sedan som törs göra en polisanmälan av kommunen för brott mot konventionen jag tror att det är ytterst fåtal som törs göra en anmälan mot den kommun som förhindra ens rätt att få vara en självständig individ som konventionen föreskriver

Anmäl
2010-10-26 13:38 #2 av: [SvenA]

Anmälan görs till socialstyrelsen i frågor som berör funktionshinder

Anmäl
2010-10-27 12:19 #3 av: [Beavis]

Det är ju också så att nära man sitter instängd och inte kommer ut eller inte heller fården hjälp som man kanske behöver, så kan man ju ha fått så dålig självkänsla att man inte längre vågar lita på vad man har för rättigheter?  Eller ens vet vad man har för rättigheter?

I det läget Tvekar  man ju till att anmäla  och så vidare ofta kan man ju ha kommit till den punkten att man inte tycker det är någon mening att klaga längre så man resignerar.. Det är starkt att du orkar kämpa för dina rättigheter Sven.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-10-27 15:35 #4 av: [SvenA]

Det är inte bara mina rättigheter det är lika mycket rättigheter för alla som har behov av hjälp på nogot sätt för att kunna fungera som människa trots funktionshindret

Det finns ingen som helst anledninga att bara för att man råkar ha ett funktionshinder så ska man bli behandlad som något som katten har släpat in och som man vill kasta i soptunnan

Vi har exakt samma rättigheter till ett värdigt liv som alla andra och det är faktiskt samhällsekonomiskt lönsamt att ge oss det stöd och hjälp som vi har vbehobv av

Vi skaffar också emassa arbetstillfällen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.