Allnänt/Övrigt

God jul och Gott nytt år

2010-12-04 16:13 #0 av: [SvenA]

Så har ännu ett år förflutit här på sajten. Och det är dags att fundera över hur det kommande årets ska bli för oss? Blir det bra eller dåligt tro? Vi får väl se tiden an. och se sedan hur det blev under det närmaste året för oss alla.

Vi får väl se tiden an och se sedan hur det blev under det närmaste året för oss alla.

Men nu närmar vi oss också en av dom största resamdehelgen, där vi ska åka till nära och kära. Men kan vi göra den resan som vi vill göra ?

Får ni den riksfärdtjänsten som vi har behov av, eller bara den vamliga färdtjänsresan som vi måste göra på grund av vårat funktionshinder ?

Eller är det så att ni måste ställa in besök som ni har planerat att göra bara för att ni inte får den hjälp som ni måste ha för att kunna genomföra resan på ett betryggande sätt ??

Berätta hur det fungerar för er att resa en sådan här helg med funktionshinder som gör att ni är beroende av en annan person för er förflyttning av något slag. Det kan vara allt från ledsagarhjälp till personlig assistans eller bara hjälp för att kunna komma ombord på tåg eller flyg. Allt är intressant att få reda på både positiva och negativa upplevelser.

Det är ett sätt för oss att visa hur samhället verkligen fungerar för personer som är beroende av andra för ett fungerande liv.

 

Till sist önskar jag och mina medarbetare er en riktigt

God jul och ett Gott nytt år

Och vi hoppas att ni alla får det precis som ni själva vill ha det och inte som andra tycker att ni ska ha det.

 

Anmäl
2010-12-04 21:17 #1 av: [Beavis]

Tack God jul och gott nytt år själv

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-12-20 11:50 #2 av: Gittan

God jul och gott nytt år.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2010-12-20 14:46 #3 av: Leffe

God jul

Anmäl
2010-12-20 18:02 #4 av: Hallelujah

God jul och gott nytt år.

Vet inte om det var meningen att man skulle berätta om sina juleresor på den här tråden, men jag gör det i alla fall.

Vi ska åka till min mosters gård Hälsingland imorgon och fira jul med släkt, vänner, hästar, hundar, grisar och alla möjliga andra djur. Vi ska åka tåg, och det har jag ingen aning om hur det ska fungera. Pappa säger att det löser sig, men det vete sjutton. Har aldrig åkt tåg förut, så jag vet inte hur de ser ut inuti. Är de verkligen anpassade för att en rullstol lätt ska kunna ta sig omkring? Hoppas att det går bra i alla fall, för jag vill väldigt gärna träffa min moster och hennes djur igen.

Anmäl
2010-12-20 22:03 #5 av: [SvenA]

Visst skule du skriva här

Jag måste nog göra dig besviken. man kan inte förflytta sig i vagnarna med rullstol. Det finns ett par platser för rullstolar..

Men visst kommer det att ordna sig på ett bra sätt om du har din pappa med dig.

Berätta gärna här sedan hur du tyckte att det fungerade för dig på tåget det är alltid bra att få reda på direkt av användarna hur det har fungerat i det verkliga livet.

 

Hoppas att du får en trevlig jul däruppe.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.