Annons:
Etiketttillgänglighet
Läst 4391 ggr
[SvenA]
2/1/11, 1:55 PM

Privatiseringar skapar otillgänglighet

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att sälja ut samhällsegendom i forma av hemtjänst-skolor apotek- sjukvårdsinrättningar.Gör samhället ännu mera otillgängligt för många funktionshindrade.

Se på alla dessa friskolor där funktionshindrade barn inte är välkommna.Trots att dessa drivs med skattemedel. Vi kan även ta alla de nya apoteken som många av dom är otillgängliga för funktionshindrade. Apoteken saknar fungerande kösystem för synskadade och andra funktionshindrade med olika läshandikapp eller orienteringssvårigheter. Det är även svårt att ta sig fram med rullstoleller andra gånghjälpmedel, det är lika illa på många av de nya vårdcentralerna.

Så att allt skulle bli mycket bättre med privata allternativ stämmer inte alls det har snarare blivit tvärtom för många funktionshindrade personer.

För det är som så att alla de privata som bedriver samhällsfunktioner med skattemedel, inte vill bekosta tillgängligheten. För då måste dom ta av sina vinster till detta och det är inget som dom gärna gör .

Jag har inget emot privata intressen, men även de måste se till att deras verksamheter fungerar för funktionshindrade.F ör jag anser att om dom ska bekostas av våra gemensamma skattemedel så ska även deras verksamheter vara fullt tillgängliga för alla och inte bara vissa utvalda personer.

Annons:
[Beavis]
2/2/11, 12:43 AM
#1

Bedrivs inte alla "nya" apotek i Gamla apotekets lokaler? När Regeringen valde att ge bort 2/3 av de mest attraktiva apoteken till privata bolag så var det ju deras gamla butiker.

Visserligen har det säkert öppnats några nya sedan dess men i huvudsak är det ju gamla statsägda Apotekets lokaler de håller till i?

Att privatisera statliga bolag handlade aldrig om profit utan ideologi. I slutändan så måste de ju anpassa sina lokaler då huvuddelen av deras kunder är funktionshindrade och gamla.

Jag föreslår att du Sven och de med dig som upplever deras lokaler som otillgängliga besöker dessa lokaler och visar på felen genom att demonstrativt påvisa dem.

Om inte annat kommer till slut de anstllda att kräva att det byggs om eller ändras på olika sätt då de får ta emot klagomålen eller städa upp i gångarna efter er etc.

[SvenA]
2/2/11, 11:03 AM
#2

Det är inte bara jag som upplever detta

Jag personligen har rivit ner inredning på grund av otillgänglighet med rullstol

Och det öppnas flera nya i andra lokaler än dom gamla statliga apoteken så det är ett växande problem som måste uppmärksamas

[Beavis]
2/2/11, 11:40 AM
#3

Japp är det så så måste det uppmärksammas. Fram för mer civil olydnad… Gå bärsärkagång i lokalerna så de hajar att de inte kan inreda på det viset.

[SvenA]
2/2/11, 12:27 PM
#4

Det är inte bara rörelsehindrade som har problem det är även dom som inte ser som har stora problem

[Beavis]
2/2/11, 1:29 PM
#5

Förstår det. Måste ju vara omöjligt med alla dessa extrapris korgar och skyltningar överallt som står i vägen för synskadade.

[SvenA]
2/2/11, 3:03 PM
#6

Det är bara förnamnet

Det finns inga bra kösystem för oss som inte ser heller ofta så finns det två olika system ett för recept och ettt för icke recept och båda sitter på samma stolpe som man första ska leta efter sedan saknar det tal

Jag har ju båda felen jag sitter i rullstol och inte ser så jag vet om båda problemen

Annons:
[Beavis]
2/2/11, 9:58 PM
#7

Där hade vi en annan grej jag tyvärr inte ens tänkte på. Det borde ju vara relativt enkelt att få "talsyntes" på könummer displayen?

[SvenA]
2/3/11, 10:46 AM
#8

Det finns teknik för detta men den utnyttjas inte som den ska

[Beavis]
2/3/11, 7:19 PM
#9

man har ju sett de där digitala nummerskyltarna. Men har ingen aning om det finns en talsyntes till dem? Men det borde väll finnas antar jag? det är väll en avvägning där för att minska på ljudnedskräpmningen som uppstår ändå i väntrum etc?

[SvenA]
2/3/11, 9:48 PM
#10

Det klagas mycket på detta med tal och andra signaler som vi som inte ser är beroende av och det drabbar oss väldigt hårt och det blir i slutändan dyrare för hela samhället för då behöver vi mera praktisk hjälp

Fast själva synskadan räknas inte i dag som ett tillräckligt handikappp för att få den nödvändiga ledsagarhjälpen som man behöver allt mera på grund av allt mera otillgänglighet i samhället

[Beavis]
2/4/11, 3:06 PM
#11

Ibland på vissa ställen är det en så konstant ljudmatta av röster och annat att man bara vill slippa dessa plinganden och surranden det är ifrån nummerskyltar och liknande, men man förstår ju hur viktiga de är för synskadade.

Upp till toppen
Annons: