Bemötanden

Vår existens är hotad

2011-03-02 15:28 #0 av: [SvenA]

Vi är i dagsläget en utrotningshotat del av befolkningen. Det visar alla försämringar av den sociala omsorgen på.

Man försöker i dag från våra makthavare begränsa oss på alla sätt dom kan komma på, genom att man hela tiden försämrar våra möjligheter till ett fullvärdigt liv, genom att hela tiden begränsa den tid vi ska ha ha rätt till assistans av andra personer. Enbart på grund av att vi råkar ha ett funktionshinder som gör att vi är helt beroende av andra människor för att vi ska kunna fungera .

Genom att hela tiden försämra den sociala servicen för oss, så hotas vår existens vi har alltså inget som helst existensberättigande enligt våra makthavare .

Samtidigt så har man börjat att debattera rätten till aktiv dödshjälp i Sverige. Det kan inte tolkas på annat sätt än att vi som har stora omsorgsbehov ska se till att vi väljer att avsluta våra liv på ett aktivt sätt så att man slipper bekymra sig om vår rätt till ett värdigt liv.

Det måste helt enkelt bli ett slut på den jakt som nu pågår på oss som har behov av assistans av andra personer för att vi ska kunna få leva ett värdigt liv utifrån våra egna förutsättningar och på våra egna villkor

Vi måste få ett betydligt mera människovärdigt samhälle där vi alla bryr oss om varandra betydligt mera än vad vi gör i dag.

Det är inte värdigt ett land som Sverige som påstår sig värna dom svagaste i samhället. Att ha en sådan inhuman sjukvård och social omsorg som det finns i dagsläget för oss som är beroende av andra personer för att kunna få existera överhuvudtaget på ett värdigt sätt

 

Anmäl
2011-03-02 18:00 #1 av: [Beavis]

Det var längesen som Sverige var en förkämpe för mänskliga rättigheter och allas rätt till värdigt liv. Strömningarna i samhället har länge gått åt andra hållet. Nu är  det "sköt dig själv och skit i andra" som gäller. Kan du inte sköta dig själv får du betala någon annan att göra det. Har du inte råd med att göra detta får du skylla dig själv och då är ättestupan ett alternativ i mängden.

Välfärden håller på att demonteras bit för bit och våra rättigheter kringskäras, tyvärr är Svenskarna för dumma för att se det eller för arroganta för att bry sig.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-03-02 21:14 #2 av: [SvenA]

¨Något är det som är fel i alla fall

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.